Leasingoplossingen voor de KMO-markt

De aankoop van nieuwe apparatuur, kantoorinrichting, computers, printers, enz. brengen voor bedrijven een hoog kostenplaatje met zich mee.

Soms gaat het zelfs zo ver dat de investering in nieuwe zaken ervoor zorgt dat er geen budget meer overblijft voor structurele veranderingen of bedrijfsmatige verbeteringen die de werking van het bedrijf vooruit helpen.

Leasen zorgt er namelijk voor dat de liquiditeit van de onderneming niet wordt aangetast én dat zowel nieuwe, als reeds gevestigde bedrijven de mogelijkheid hebben om zich te focussen op datgene wat er echt toe doet, namelijk hun core business.

Voordeliger dan kopen

Wanneer men investeert in de aankoop van verschillende materialen, dan hangt men als bedrijf vaak voor lange tijd vast aan een afschrijvingsperiode door de hoge aanschafkosten en de relatief lange gebruiksduur ervan.

Dit wil zeggen dat men dus jarenlang dezelfde materialen moet gebruiken, alvorens er kan worden overgegaan tot de aankoop van andere materialen, of dat een bedrijf voor zaken moet blijven betalen waarvan al lang geen gebruik meer wordt gemaakt.

Bij leasing hoeven kmo’s geen rekening te houden met de afschrijvingsperiode die vast hangt aan de aankoop van bepaalde zaken. In overleg met Exon ICT Group bepaalt elk bedrijf namelijk zelf over welke termijn men bepaalde middelen huurt.

Daarbovenop zijn er ook belastingvoordelen voor de onderneming, omdat de termijnbetalingen tot de bedrijfskosten kunnen worden gerekend.

Steeds één stap voor op de concurrentie

Daarnaast heeft leasing ook een enorme meerwaarde voor wie de concurrentie steeds één stap voor wil zijn.

U hoeft namelijk geen rekening te houden met de levensduur van uw ICT-materialen.

Ziet u bijvoorbeeld dat uw concurrentie een nieuw type apparatuur heeft gekocht of een meer professionele inrichting heeft aangenomen? Dan past Exon ICT Group een wijziging aan het bestaand leasecontract toe en worden de materialen geüpgraded.

Geen onverwachte kosten

Exon ICT Group werkt met vaste kwartaalbedragen en rentevoeten.

Deze bedragen worden in overleg met de klant bepaald door middel van een afgesproken leasetermijn, waardoor elk bedrijf – over de volledige duur van het contract – een gelijkblijvende termijnbetaling dient in te calculeren die volledig binnen de budgetbepaling van het bedrijf past, én die de liquiditeit van de onderneming niet aantast.

Vragen over de leasing van ICT-materialen? Neem contact op met Exon ICT Group en wij bezorgen u een oplossing opmaat.

Contacteer ons voor meer informatie.

Nieuwsgierig hoe wij je kunnen helpen?

Wij denken graag mee hoe we jouw bedrijf verder kunnen optimaliseren.

Contacteer ons
Liever direct telefonisch contact?

Wij denken graag mee hoe we jouw bedrijf verder kunnen optimaliseren.

Bel +32 3 663 46 56

© 2020 - Exon ICT Group
Smederijstraat 32 unit 15
2960 Sint-Job-in-’t-Goor