De 10 belangrijkste stappen die bedrijven dienen te nemen om hun cybersecurity op punt te zetten

Hier kan je onze checklist downloaden over cybersecurity. We leggen je stap per stap uit waarom cybersecurity belangrijk is, hoe dit gedaan dient te worden en wat er dan concreet voor nodig is.

checklist downloaden over cybersecurity
 1. Beleidsplan: Een beleidsplan moet worden opgesteld waarin de beveiligingsdoelen, vereisten, strategieën en verantwoordelijkheden van het bedrijf worden beschreven. 
    
 2. Risicoanalyse: Een risicoanalyse moet worden uitgevoerd om kwetsbaarheden te identificeren en prioriteiten te stellen.
     
 3. Training en Bewustzijn: Alle medewerkers moeten worden getraind in het gebruik van beveiligingsprotocollen en bewustzijn van beveiligingsrisico’s. 
    
 4. Access management: Beheer en beperk toegang tot gegevens en informatie alleen tot geautoriseerde gebruikers. 
    
 5. Beveiliging van apparaten: Zorg voor de beveiliging van apparaten en gegevens in transit. Hieronder vallen onder andere het gebruik van firewalls, antivirussoftware en encryptie
 1. Beveiliging van software en applicaties: Updates van software en applicaties moeten tijdig worden geïnstalleerd en getest op kwetsbaarheden. 
    
 2. Incident Response plan: Een incidentresponsplan moet worden opgesteld dat aangeeft hoe het bedrijf reageert op beveiligingsincidenten. 
    
 3. Back-up en herstel: Een back-up en herstelplan moet worden opgesteld om gegevensverlies te minimaliseren en een snel herstel mogelijk te maken.
     
 4. Beoordeling en monitoring: Voer regelmatig beoordelingen en monitoring uit van de beveiligingssystemen en procedures om de effectiviteit ervan te beoordelen. 
    
 5. Continue verbetering: Zorg voor continue verbetering van de beveiligingsprotocollen en procedures en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in cybersecurity.

Wil je meer weten over de cybersecurity en hoe je je apparaten en gegevens van jouw bedrijf hiertegen kan beschermen? Of wil je graag geholpen worden bij het opstellen van een effectieve beveiligingsstrategie? Dan gaan wij heel graag met jou in gesprek. Ons team van cybersecurity experts staat klaar om jouw bedrijf te ondersteunen bij het minimaliseren van risico’s.

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen bij de beveiliging van jouw bedrijf tegen cyberaanvallen.